Λογιστικά και φοροτεχνικά Συλλόγων & Σωματείων

Σύλλογοι & Σωματεία -Λογιστικά / Φοροτεχνικά

Υποστήριξη για λογιστικά και φοροτεχνικά συλλόγων & σωματείων

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί σύλλογοι και σωματεία που μπορεί να είναι φιλανθρωπικά, αθλητικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά αλλά και κάθε μορφής ενώσεις που έχουν νομοθετικά μορφή νομικού προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με τον νόμο 4172/2013 όλα τα σωματεία πρέπει να λειτουργούν κάτω από την εποπτεία φορέων που είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία τους. Οι σύλλογοι και τα σωματεία θα πρέπει να τηρούν βιβλίο ταμείου και να καταθέτουν μία σειρά εγγράφων σε αυτούς τους φορείς. Από φορολογικής άποψης έχουν και αυτοί ιδιαίτερη αντιμετώπιση από το υπουργείο μιας και υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος όχι για όλες τις δραστηριότητές τους αλλά για μερικές από αυτές. Όταν για παράδειγμα κάνουν πώληση αντικειμένων θα πρέπει να εκδίδουν το νόμιμο παραστατικό και να φορολογούνται γι’ αυτό. Όταν κάνουν εγγραφές μελών τότε εξαιρούνται από τον αντίστοιχο φόρο εισοδήματος για τις συνδρομές αυτών των μελών τους.

Για να γίνεται σωστά η δήλωση του φορολογητέου εισοδήματος σύμφωνα με τον νόμο 4172/2013, οι σύλλογοι και τα σωματεία είναι υποχρεωμένοι να τηρούν λογιστικά βιβλία, να υπάγονται σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να αποδίδουν τελικά φόρο για τα παραπάνω δηλωθέντα εισοδήματα, όπως όλες οι επιχειρήσεις.

Επίσης αν υπάρχει και προσωπικό που απασχολείται σε κάποιο σύλλογο ή σωματείο αυτό έχει εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστικές εισφορές στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Με λίγα λόγια οι λογιστικές και φοροτεχνικές υπηρεσίες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των συλλόγων και των σωματείων γενικότερα δεν διαφέρουν καθόλου από αυτές των μικρών επιχειρήσεων.

Στο λογιστικό και φοροτεχνικό γραφείο Σιαρένος Χρ. Ευάγγελος, με την πολυετή εμπειρία των στελεχών μας, έχουμε αναλάβει και συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε τη πλήρη λογιστική, φοροτεχνική αλλά και ασφαλιστική κάλυψη όλων των ειδών σωματείων και συλλόγων.

Όταν πρόκειται για νεοσύστατους συλλόγους, όπου δεν υπάρχει η σχετική εμπειρία, μπορούμε να αναλάβουμε επίσης την οργάνωση του λογιστηρίου τους, την εκπαίδευση του ταμία στον τρόπο τήρησης των βιβλίων και στη σύνταξη των πρακτικών του συλλόγου. Μπορούμε να αναλάβουμε επίσης την σύνταξη των προϋπολογιστικών και απολογιστικών καταστάσεων με βάσει τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι σύλλογοι και τα σωματεία με τη μορφή νομικoύ προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προσφέρουν σημαντικό εθελοντικά έργο και ορισμένες φορές ιδιαίτερα πολύτιμο, θέλοντας να αποδείξουμε έμπρακτα τη στήριξη μας στις δράσεις τους, εφαρμόζουμε ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο για τις λογιστικές, φοροτεχνικές και μισθολογικές υπηρεσίες μας σε αυτές.

Από την αρχή της λειτουργίας του γραφείου μας είμαστε πάντα κοντά σε συλλόγους και σωματεία με σοβαρή και υπεύθυνη υποστήριξη στα λογιστικά και φοροτεχνικά τους θέματα. Αν έχετε κάποιο σύλλογο ή σωματείο και χρειάζεστε λογιστική υποστήριξη μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γιατί να μας επιλέξετε;

Είμαστε πάντα κοντά σας

Τα στελέχη μας βρίσκονται καθημερινά δίπλα σας και δίνουν λύσεις σε ότι προκύψει εξασφαλίζοντας τη ορθή τήρηση των λογιστικών, των φοροτεχνικών και όλων των φορολογικών σας υποθέσεων. Είμαστε πάντα εδώ για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας!

25 χρονια εμπειριας

Είμαστε κοντά σας από το 1988 παρέχοντας αδιάλειπτα λογιστικές και φοροτεχνικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

σχεσεισ εμπιστοσυνης

Τα στελέχη μας καθημερινά χτίζουν διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας μια που αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργείς “Σχέσεις Εμπιστοσύνης” μαζί τους.

Υπευθυνη υποστΗριξη

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες μας. Έτσι μόνο αισθάνονται ασφαλείς και μας εμπιστεύονται τις επιχειρήσεις τους.